Mer plass på soverommet!

Vårt soverom er veldig lite enda vi har bygd det ut noen kvm etter at vi kjøpte det. Hele leiligheten er på ca. 64 kvm og der har vi plass til gang, bad, kjøkken, 2 stuer og 2 soverom. Utfordringen er oppbevaring. Vi har ikke noen annen bod enn uteboden, og den blir for kald og ubeskyttet mot fukt og mus til å oppbevare kofferter, soveposer etc. I tillegg har jeg en stor behandlingsbenk som jeg bruker innimellom. Den kan riktignok slås sammen, men den tar mye plass likevel. Vi har 3 kofferter som vi også trenger plass til.

På soverommet lagde vi derfor skyvedørsgarderobe på hele den ene veggen for å oppbevare klær, sko, dyner, vesker, uteklær m.m. Men allikevel fikk vi ikke plass til koffertene eller benken.
Løsningen ble derfor å heve sengen og ha oppbevaringsplass under!



Sokkelen nederst! Rammemadrass over.

Slik går du frem:

Borrelås på benene.
  1. Sett på lengre ben på sengen enn det som var. (Vi hadde rammemadrass med 10cm høye ben og laget i stedet ben som var 30cm høye) 30 cm er en grei høyde om du skal ha plass til kofferter etc. Fest benene godt med skruer eller vinkler der det opprinnelig stod ben. 
  2. Kjøp 3 stk hobbyplater f.eks. på ByggMax. (Kr 99 pr.stk.) Vi kjøpte hvite 300x2480x18. Se: ByggMax.com 
  3. Kjøp borrelås med lim på den ene siden. Du trenger ca 6x20cm strimler.
  4. Kapp til 2 av hobbyplatene så kappesiden kommer inn mot veggen/hodet. Vi kappet langsidene på 2 meter. (OBS! Vent med å kappe til kortsiden til du har festet langsidene.)
  5. Bruk skruer eller kraftige stifter til å feste borrelåsen til bena. (Siden uten lim bak) Legg den andre borrelåssiden over og dra av beskyttelsen for limet. Husk å feste borrelåsen til begge bena på den ene langsiden før du dytter platen på plass. Trykk godt så limet fester seg til platene. Dra av for å se om borrelåsen festet seg godt til platen. Gjør på begge langsider.
  6. Mål endestykket når begge langsidene står på og kapp den ene enden. Denne blir ikke helt hvit, men kan males hvit senere. Sett den gjerne den veien det synes minst. 
  7. Fest borrelåsen til bena på kortsiden og gjør som du gjorde på langsidene.
  8. Nå har du masse rom under senga til oppbevaring og dekksidene kan du bare ta av når du skal ha ting ut eller inn. Husk at sengen blir litt høyere!

    Bak sokkelen!
    Borrelås på baksiden av sokkelen.






                   


Ha en super torsdag!!!

Kommentarer

Populære innlegg