Alle elsker gojibær!

Gojibær har i lang tid vært et av de mest kjente og populære produktene i kategorien supermat, og ikke uten grunn. Gojibær inneholder 18 aminosyrer inkludert de 8 essensielle, 5 umettede fettsyrer, vitaminer (bl.a. B1, B2, B6, C og E), 21 mineraler (bl.a. kobber, kalsium, sink, jern, selen og fosfor) og en rekke ulike antioksidanter for å nevne noe. I mange land i Asia har gojibær blitt spist som mat og medisin i mange tusen år. Man mener der at de skal ha beskyttende effekt på leveren, styrke skjelettet, virke betennelsesdempende, bedre kroppens sirkulasjon og immunforsvar, og i tillegg være bra for synet, sexlysten og gi et lengre liv! Smaksmessig er de søte og lett syrlige og faller som regel i smak hos både store og små.

Jeg elsker gojibær fordi de er så gode og lettanvennelige. Du kan strø dem over en salat, pynte kaker med dem, ha dem i sjokolade, bruke de i musli eller frokostblandinger om morgenen eller bare nyte de alene. Uansett supergode. De har en veldig fin og frisk farge som gjør de veldig dekorative i det meste. Det er også veldig fordelaktig å drikke gojibær-te.












Goji-te:

(1 kopp)


1-2 ss gojibær
2-3 dl varmt vann
1-2 ts agavesirup eller yaconsirup
Evt. litt kanel

Ha bærene i det varme vannet og la de trekke i ca. 5 minutter. Rør inn agavesirupen/yaconsirupen og evt. kanelen. Om du ønsker å drikke teen uten bærene i kan du helle av disse før du rører inn søtningen.

Nytes varm!

Økologiske gojibær kan du kjøpe hos Økosjokolade eller i en helsekostbutikk i nærheten.

Kommentarer

Populære innlegg