Mat på en mandag!

Lurer du på hva du skal ha til middag? Her er et tips for hele familien:


Grønnsak og potetform


Grønnsaksbunn:

1 stor løk, hakket
1 stor gulerot i terninger
1 persillerot i terninger
1 stilk av en brokkoli, skrelt og i terninger (kan sløyfes)
1/2 pakke soyafarse (jeg pleier å bruke denne)
1 boks økologiske hakkede tomater (de fra ICA, I love eco, er best)
1 stor ss tomatpurè
En god dæsj matolje
1 fed hvitløk, finhakket
Timian, basilikum, spisskummen og paprikakrydder
Salt og pepper
____________

Sett ovnen på 200 grader. Smør en stor ildfast form med litt matolje.
Bland alle grønnsakene og soyafarsen i en stor bolle. Ha i de hakkede tomatene og tomatpurèen.
Bland inn hvitløken og matoljen og smak til med krydderne. Jeg bruker ca 1/2 ts av hver.
Ha i bunnen av formen og stek i ca. 20 minutter.

Potetlokk:

1) Skrell og hakk poteter i terninger.
Her bruker jeg nok poteter til en middels stor kjele. Det må være litt plass igjen øverst til de andre ingrediensene som skal i potetmosen.
2) Ha i vann nok til å dekke potetene og kok til de er helt møre.
Er det mye vann igjen i kjelen kan du helle det av i en kopp og se om du får nytte av dette senere.
3)Mos potetene med en potetmoser.
(P.S. Ikke bruk stavmixer da dette ødelegger konsistensen på potetene og gjør de seige!)


Tillsett:
1 dl soya eller havrefløte
2 store ss vegetabilsk smør
Salt og pepper etter smak
1 ts finraspet muskattnøtt (rasp den helst selv, da er den best)
____________

Om potetmosen virker veldig tykk kan du blande den ut med det vannet du helte av potetene eller litt soyamelk.
Når du har tatt formen med grønnsaksbunnen ut av ovnen etter 20 minutter sprer du potetmosen over som et lokk. Stek ca. 15 minutter til, eller til potetlokket begynner å bli gylden i kantene.

Server med et dryss gressløk over og en god salat til!
Mmmm... Snadder;)

Kommentarer

Populære innlegg