Hjemmelaget lys på 1-2-3!

Hvis du trodde at å lage lys var en møysom prosess med å smelte stearin og helle i former eller hva man nå gjør for å lage lys, tro om igjen. Du kan lage et vakkert og holdbart lys av 2 enkle ingredienser! 100% naturlig, 100% organisk og 100% enkelt.

Du trenger:
  • En stor appelsin, gjerne med tykt skall
  • Olivenolje eller annen olje
  • En liten kniv
Fremgangsmåte:

Skjær gjennom skallet på appelsinen helt rundt (ikke tvers igjennom) litt nærmere toppen enn midten. Det er den delen der stilken har vært du vil ta vare på.

Bruk pekefingeren til å skille skallet og kjøttet på appelsinen ved at du forsiktig plasserer fingeren i åpningen du har laget og jobber deg rundt hele appelsinen til skallet sitter løst. Vrikk toppen forsiktig av kjøttet slik at veken (innsiden av stilken) fortsatt er inntakt.

Fyll appelsinskallet med olivenolje til det er ca 1-1/2 cm av veken som stikker på oversiden. Sett lyset på et ikke-brennbart underlag eller skål og tenn på veken. Første gangen du tenner lyset kan det hende du må holde lighteren en stund på veken for å få fyr. Vær tålmodig. Og voula! Du har et lys som brenner i over 10 timer. Kjempe tøft!

OBS! Du kan slukke lyset for så å tenne det igjen neste kveld. Forsvinner oljen, men det er mye veke igjen, kan du helle på litt mer olivenolje så brenner det lengre. Pass på lyset på slutten av brennetiden når appelsinen begynner å bli tørrere og det er lite olje igjen. Det lønner seg å slukke lyset når det ser ut som det er ferdig og ikke vente til det slukker av seg selv.

Veldig koselig lys på mørke høstkvelder! Ønsker du duftlys (lyset dufter ikke appelsin dessverre) kan du ha i noen eteriske dråper med ønsket duft i oljen. Enklere blir det ikke!! :)

Kommentarer

  1. Eow, så utrolig kult! Dette må jeg prøve!
    Er det stilken som blir veke?

    SvarSlett
    Svar
    1. Skreller appelsiner til smoothies hver morgen jeg, så nå er snart huset fult av appelsinlys;) veldig moro! Det er den delen av stilken som går inn i appelsinen som blir veke. Som du ser på bilde nr 2.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg