Vegikål!
I disse fårikål tider slår jeg et slag for vegikålen! Laget på samme vis som den tradisjonelle retten, men med seitanboller i stedet for sau! Smaker godt, er enkel å lage og er fin når man skal servere mange personer. Hipp hipp hurra! Vegikål er bra! :)
Ingredienser til ca. 6 personer:
Seitanboller:
Lag seitanbollene først. Mos de hvite bønnene godt og ha i resten av ingrediensene utenom glutenmelet og vannet. Bland godt. Ha i glutenmel og rør til det er godt blandet. Hell i vannet. Rør fort rundt. Den stivner fort. Jobb med deigen til den er lett å forme. Legg et lag kål i bunnen av en stor kjele. Strå 1 ss hvetemel over laget og litt salt og pepper. Legge et nytt lag med kål. Strå over med 1 ss hvetemel og salt og pepper. Legg et lag til og form boller av seitandeigen med hendene. Bruker du en skje og varmt vann blir det lettere! Bruk halve deigen og legg bollene godt fordelt utover kålen. Legg ut resten av kålen og form resten av seitanen til boller og fordel utover toppen av kjelen. Seitanen bør ligge i topplagene da den helst bør dampes. Hell over bujongvannet og kok opp. Legg på lokk å la alt stå å småkoke ca 1 time. Hell eventuelt på mer vann på slutten av koketiden om det blir lite kraft i kjelen. Server med kokte poteter!
Ha en hyggelig høst!!
Ingredienser til ca. 6 personer:
- 1 stort kålhode eller 2 mindre, grovstrimlet
- 2 ss hvetemel
- Salt og pepper
- 1 1/2 liter buljongvann
- Seitanboller
Seitanboller:
- 1 boks hvite bønner (ca. 3 dl)
- 1/2 ts røkt paprikapulver
- 1/2 ts pepper
- 1 ts urtesalt evt. vanlig salt
- 2 ss soyasaus
- 4 ss olje
- 1 ss grønsaksbuljong
- 1/2 ts hvitløkssalt eller pulver
- 1/2 ts løkpulver
- 6 dl glutenmel
- 5 dl kaldt vann
Lag seitanbollene først. Mos de hvite bønnene godt og ha i resten av ingrediensene utenom glutenmelet og vannet. Bland godt. Ha i glutenmel og rør til det er godt blandet. Hell i vannet. Rør fort rundt. Den stivner fort. Jobb med deigen til den er lett å forme. Legg et lag kål i bunnen av en stor kjele. Strå 1 ss hvetemel over laget og litt salt og pepper. Legge et nytt lag med kål. Strå over med 1 ss hvetemel og salt og pepper. Legg et lag til og form boller av seitandeigen med hendene. Bruker du en skje og varmt vann blir det lettere! Bruk halve deigen og legg bollene godt fordelt utover kålen. Legg ut resten av kålen og form resten av seitanen til boller og fordel utover toppen av kjelen. Seitanen bør ligge i topplagene da den helst bør dampes. Hell over bujongvannet og kok opp. Legg på lokk å la alt stå å småkoke ca 1 time. Hell eventuelt på mer vann på slutten av koketiden om det blir lite kraft i kjelen. Server med kokte poteter!
Ha en hyggelig høst!!
Yes dette skal testes!
SvarSlettBra!!! :-) Jeg pleier å lage ganske mye og så fryse ned så jeg har til mange middager bare til meg selv;)
SlettFantastisk!
SvarSlettWow! Kjempespennende! Nærmere 30 år siden sist jeg spiste noe som lignet, så dette må testes ut. :)
SvarSlett