Rødbetburgere

Rødbetsesongen er godt i gang. Har du tilgang på økologiske rødbeter rett fra en gård eller fra din lokale butikk bør du benytte deg av sjansen til å nyte disse deilige rotgrønnsakene.


Ingredienser:
(Gir ca 15 burgere)
  • 3 store poteter
  • 6 store økologiske rødbeter
  • 1/2 squash
  • 1 stort fedd hvitløk
  • 1 stor løk
  • 4 ss soyamel
  • 2 ss potetmel
  • 2 ss lettkokte havregryn
  • 2 ss FiberFin
  • Urtesalt og pepper
  • Litt paprikapulver, koriander og rosmarin

Fremgangsmåte:
Skrell potetene og kok dem møre i litt vann. Hell av vannet og ha potetene over i en stor bolle. Mos dem godt. Rasp rødbeter og squash fint i en kjøkkenmaskin evt. for hånd. Bland med potetene. Grovhakk løk og finhakk hvitløk og stek dem gyldne i en stekepanne. Ha løkblandingen i bollen sammen med de andre ingrediensene. Tillsett soyamel, potetmel, havregryn, FiberFin (kan sløyfes) og krydder. Bland alt godt sammen. Sett stekeovnen på 220 grader og dekk et stekebrett med bakepapir. Form kaker av rødbetmassen og legg på papiret. Ca 1 cm høye og 10 cm i diameter... La dem stå å steke i ca 40-45 min eller til de er faste og fine. Snu dem halvveis i steketiden. Du kan også steke dem i stekepanne, legg dem da i kald panne og stek den forsiktig over ganske svak varme i 20-30 min. Snu dem når de henger fint sammen og er lysebrune på undersiden.

Server med poteter, dampede grønsaker, rødkål og evt. saus. Mmmm.....!
Ferdig stekt!
Tips: Økologiske rødbeter er mye bedre enn "vanlige" rødbeter. Økologiske smaker ikke jord sånn som de ikke-økologiske synes jeg... Vi har merket stor forskjell på det her i huset! Burgerne er også kjempefine å fryse ned, så kan man ta opp det man trenger og varme de i panna. Veldig lettvint!

Kommentarer

Populære innlegg