Start julegaveshoppingen NÅ!

Det er bare 81 dager igjen til jul!!! Jepp, faktisk! Mitt tips er at du begynner å tenke på julegaver allerede nå. Det er verken gøy, billig eller oppfinsomt å starte julegaveshoppingen 4 dager før julaften. Hva med å legge litt mer tanke inn i gavene og litt mindre penger og stress?
Jula er til for at vi skal kose oss, ikke blakke oss eller stresse til vi ser dobbelt!!

 Her er noen enkle tips til hvordan du kan gjøre julegavene bedre, billigere, mer miljøvennlige og mer oppfinsomme (og julegaveshopping litt mindre slitsomt):
  1. Handle julegaver på tilbud eller salg etter sommeren. Mange fine ting er rimeligere i butikkene da siden de vil gjøre plass til høst og vinter kolleksjonen! 
  2. Handle med måte! I stedet for å kjøpe 6 rimelige ting til mor eller far som de strengt tatt ikke trenger, kjøp 1 eller 2 fine ting som de trenger eller ønsker seg. Vi lever i et forbrukersamfunn som kaster enorme mengder søppel hvert år! Ikke støtt denne trenden!!!
  3. Handle miljøvennlig! Kjøp ting som er miljøvennlige eller resirkulerte. Det er morsomere å gi en gave ingen har maken til enn å gi en ting alle andre har fra før. Økologiske og Fairtrade produkter er bra for miljøet, de som lager dem og for de som mottar dem!
  4. Lag egne gaver til de du er glad i. Det kan være et glass med brente mandler, en hjemmesydd duk, en tegning eller bare et fint og personlig kort! Folk vil sette mer pris på gaver du har lagt omtanke og kjærlighet i enn de du bare kjøper i full fart på butikken.
  5. Handle eller lage en julegave hver uke fra nå! Da er du ferdig når andre begynner og du kan sette deg tilbake og nyte et glass rødvin og hjemmelagede krumkaker, mens vennene dine stresser rundt etter de siste gavene! Mohahahaaaa!!! ;)

Synes du uansett det er pesete å gå fra butikk til butikk på jakt etter den perfekte gaven?? Mye av gavene kan f.eks. kjøpes på nettet. Lite stress og mas, bare laptoppen på fanget i sofaen, et glass rødvin, et klikk og vips! Du har kjøpt presang til bestefar! Blir ikke enklere enn det:)

Husk: Jula er en tid da vi skal vise at vi er glad i hverandre og en tid hvor vi skal slappe av og nyte god mat, familie og venner. Det materielle er ikke det viktigste! Det viktigste er å vise at vi bryr oss om hverandre!

Ha en fin høst alle sammen!!

Kommentarer

Populære innlegg