Verdens beste banankake!

Dette er en kake jeg har bakt i mange år før jeg ble veganer. Selv om jeg måtte veganisere den litt er den akkurat like god og "fluffy" som før. Jeg bruker heller ikke hvitt sukker lengre og har erstattet det med bedre og sunnere alternativer. Dette er en kake jeg alltid lykkes med og som alle liker. Oppskriften er ganske stor og kan evt deles, men kaken egner seg veldig godt til å fryses ned for så å varmes i ovnen før servering. Alltid greit å ha noe på lur;)

Bananmuffins! Skummelt gode;) neida....joda...

Ingredienser til en stor langpanne:
  • 6 store modne bananer
  • 4 dl smeltet og avkjølt margarin
  • 3 dl agavesirup
  • 2 1/2 dl havre- eller soyamelk
  • 6 ss soyamel
  • 4 dl sukrin
  • 6 ts bakepulver
  • 3 ts natron
  • 6 strøkne ts vaniljepulver
  • 2 ts kanel
  • 13 1/2 dl hvetemel eller speltmel
  • Evt hakkede mandler og kokesjokolade til toppen

Fremgangsmåte:
Mos bananene i en stor (!!!) bolle og bland inn de våte ingrediensene. Dette blir en stor røre! Ha i de tørre ingrediensene og bland forsiktig sammen. Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Jeg pleier alltid å grovhakke en neve mandler og ca 100g sjokolade å strø over kaken før den går i ovnen. Blir veldig godt! Stek midt i ovnen på 175 grader i ca 45 min. Rut opp og server gjerne lunken. Mmmm... Du kan også lage bananmuffins av denne røren på samme måte som i formen. (Se bilde over...)
Langpannekake. Sjekk den deilige sjokoladen på toppen!! Oj oj oj...

Kommentarer

  1. Sikkert knall gode! Må lage bananmuffins snart :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Er veeeldig gode! Og super saftige og luftige. Anbefales!

      Slett
  2. Å herre, nå har jeg et brett med muffins, to ildfaste former og en liten springform med banankake :P Trodde ikke det skulle bli SÅ mye. Men utrolig godt da. Jeg brukte bare 1,5 dl agavesirup som søtning annet enn bananene og det ble like vel søtt og godt :) Takk for fin oppskrift, så fikk jeg bukt med en klase bananer som burde vært fortært for lenge siden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hahaha! Ja jeg SA jo at den ble stor! ;) *knis* Liker når folk bruker de mengdene og søtningsmidlene de selv liker. Det er slik jeg alltid gjør det oxo. Og er bananene veldig modne og søte trenger du selvsagt ikke like mye søtning. Bare å fryse ned det du ikke får spist opp på en uke. Er like gode å varme opp etter 1/2 år;)

      Slett
  3. Hei! Går det bra å bruke lønnesirup isdedenfor agave? :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, man kan bruke de søtningsmidlene man ønsker/er vandt med selv. Lønnesirup er godt i denne kaken.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg