Ovnsbakt ratatouille

Dette er en veldig deilig rett på kalde høstkvelder og veldig fin for å servere gjester. Du kan bruke de fleste grønnsaker i denne retten så lenge de kan skives opp i ca samme tykkelse. Mmmm...

Ratatouille med salat og tomatsaus!
 Ingredienser:
  • 4-6 tomater, finhakket
  • 1 stor gul løk i terninger
  • Ca. 3 poteter i skiver
  • 1/2 aubergine eller squash i skiver
  • 1/2 kålerabi i skiver
  • 2-3 gulerøtter i skiver
  • 1/2 sellerirot eller 1 pastinakk eller 1 persillerot i skiver (velg det du synes er best)
  • Timian
  • Olivenolje
  • Litt fersk basilikum evt. tørket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 175 grader og smør en ildfast form med olje. Ha tomatene i formen så det akkurat dekker bunnen. Strø over løken. Klipp opp litt fersk basilikum, evt. tørr, og ha over. Ha hvitløken over og ha på salt og pepper. Hell litt olivenolje over tomatene. Legg resten av grønnsakene lagvis oppå tomatene med litt timian mellom lagene. Altså: et lag gulerot, timian, et lag potet, timian, et lag selleri etc. Hvor mange lag du får avhenger av hvor høye kanter du har på formen din. Helst 4 lag eller mer. Legg lagene så tynt og tett du klarer. Det siste laget skal være aubergine eller squash med litt salt og pepper over. Ha på litt mer olje og stek i ovnen i ca 45 min.

Server gjerne med denne tomatsausen:


Tomatsaus:
  • 1 boks flådde hakkede tomater (gjerne I love Eco)
  • 4-5 ss tomatpurè
  • 5 ss Olivenolje
  • 1 dl vann
  • Hvitløkssalt/pulver, koriander, paprikapulver, basilikum, urtesalt og pepper.

Fremgangsmåte:
Ha tomater, tomatpurè, olje og vann i en kjele. Kok opp. Smak til med krydderne. Jeg pleier å bruke ca 1/2 - 1 ts av hver. La den småkoke under lokk ca 30 min. Den er fin å lage etter at du har satt Ratatouillen i ovnen, da er de ferdige på likt.

Kommentarer

Populære innlegg