Lussekatter
Her kommer min oppskrift på lussekatter. Jeg liker de ordentlig gule og med rosin på. Og ekte safran gjør seg bra i. Skal du kjøpe safran i norge anbefaler jeg å gå til en invandrerbutikk som har godt utvalg i krydder. Der får du det mye rimeligere enn på vanlig butikk.
Ingredienser til ca 12 stk:
Fremgangsmåte:
Bland mel, salt, melis, safran og gurkemeie i en bolle. Varm opp havremelk og margarin til fingertemperatur og rør i gjæren. Rør til alt er løst opp. Hell melkeblandingen over melblandingen og bland til en fin deig. Den er litt seig med en gang, men motstå fristelsen til å ha i mer mel. Sett deigen til heving ca 1/2 til 1 time. Kna deigen litt når den er ferdig hevet og kutt opp til 12 små boller og form som du ønsker. Stekes i ca 10-15 minutter på 240 grader midt i ovnen på ovnsplate med bakepapir. Nam nam!
![]() |
Bakes til 13 desember, men nytes gjerne utover dette også siden de er så gode... ;) |
Ingredienser til ca 12 stk:
- 5 dl hvetemel
- Litt salt
- 1/2 dl melis
- 1 1/2 dl havremelk
- 1/2 pk gjær
- 3 ss god vegansk margarin
- 1/4 ts safran
- 1/4 ts gurkemeie
Fremgangsmåte:
Bland mel, salt, melis, safran og gurkemeie i en bolle. Varm opp havremelk og margarin til fingertemperatur og rør i gjæren. Rør til alt er løst opp. Hell melkeblandingen over melblandingen og bland til en fin deig. Den er litt seig med en gang, men motstå fristelsen til å ha i mer mel. Sett deigen til heving ca 1/2 til 1 time. Kna deigen litt når den er ferdig hevet og kutt opp til 12 små boller og form som du ønsker. Stekes i ca 10-15 minutter på 240 grader midt i ovnen på ovnsplate med bakepapir. Nam nam!
Kommentarer
Legg inn en kommentar