Goro
Goro er en gammel julefavoritt i min familie. Det var også en av de første julekakene jeg veganiserte. Dette er min oppskrift på hjemmelaget goro laget i tradisjonelt gorojern.
Ingredienser: (ca. 100 stk.)
Fremgangsmåte:
![]() |
Tradisjonell goro |
Ingredienser: (ca. 100 stk.)
- 2 ts No Egg pulver + 4 ss vann
- 90 g sukker
- 90 g Sukrin
- 2 1/2 dl visp, ferdig havrekrem
- 2 1/2 ss lys søt vin, konjakk eller likør
- 1 ts kardemomme
- 1 ts vaniljepulver
- 500 g vegansk margarin
- 100 g potetmel
- 600 g hvetemel + mel til utbaking
Fremgangsmåte:
Bland
No Egg pulver og vann i en stor bolle og ha i sukker og Sukrin. Bland
inn havrekremen, vinen/konjakken/likøren og krydderne. Smelt
margarinen i en kjele og avkjøl litt før den blandes inn i røren.
Ha i potetmel og hvetemel og bland godt. Sett plast over bollen og la
den stå kaldt til neste dag. Da opp et par spiseskjeer deig av
gangen og bland det med mel til du har en fin deig. Den skal være
litt klebrig. Kjevle den ut til samme tykkelse som en pepperkakedeig
og skjær firkanter som passer til jernet du har. (Å lage en mal i
tykt papir er smart her.) Legg deigen forsiktig i gorojernet og stek
de gyldne. Klipp opp kakene og avkjøl på rist. Oppbevares i en tett
boks.
Kommentarer
Legg inn en kommentar