Krumkaker

Krumkaker må man ha når det er jul. De er veldig gode på sommeren også ved siden av is og bær. Man kan forme dem rundt en kopp for å lage en liten skål av dem, eller man serverer dem på tradisjonelt vis, som her, med kjegleform.

Mmmm... krumkaker...

Ingredienser: (ca. 30 stk.) 
  • 4 ts No Egg pulver + 1 dl vann
  • 125 g Sukrin 
  • 125 g sukker 
  • 250 g vegansk margarin 
  • 3/4 ts kardemomme 
  • Litt vaniljepulver 
  • Ca 300 g hvetemel 
  • Vann

Fremgangsmåte:
Bland No Egg pulveret sammen med vann og ha i Sukrin og sukker. Smelt margarinen og avkjøl litt før den helles over røren. Ha i krydder og mel og bland godt. Deigen blir ganske tykk, så spe ut med nok vann til at den lett slipper skjeen uten å være rennende. Legg en spiseskje røre på midten av krumkakejernet og stek kakene til de er gyldne. Bruk en krumkakepinne til å gjøre dem kjegleformede.
OBS! Veganske krumkaker stivner ikke like lett som vanlige og kan bli fortere myke. Når du har tatt kaken ut av jernet har du litt tid på deg til å rulle den. Ikke få panikk selv om den er litt myk en stund etterpå. Når den har avkjølt seg på rist en stund blir den hard. Legg den så i en tett boks med en gang og ikke la den bli liggende fremme eller liggende i en pose. Da kan den bli myk igjen. Oppbevar den i en tett boks frem til den skal spises.
  

Kommentarer

  1. Hei! Fra 1. januar begynner jeg å skrive på kjottfri52.blogspot.com, ville bare si ifra at jeg har linket til bloggen din der. Håper du vil følge meg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så bra!!! Takk takk. Skal linke til deg herfra oxo... Titter innom vettu!! :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg