Krumkaker
Krumkaker må man ha når det er jul. De er veldig gode på sommeren også ved siden av is og bær. Man kan forme dem rundt en kopp for å lage en liten skål av dem, eller man serverer dem på tradisjonelt vis, som her, med kjegleform.
Fremgangsmåte:
Mmmm... krumkaker... |
Ingredienser: (ca. 30 stk.)
- 4 ts No Egg pulver + 1 dl vann
- 125 g Sukrin
- 125 g sukker
- 250 g vegansk margarin
- 3/4 ts kardemomme
- Litt vaniljepulver
- Ca 300 g hvetemel
- Vann
Fremgangsmåte:
Bland
No Egg pulveret sammen med vann og ha i Sukrin og sukker. Smelt
margarinen og avkjøl litt før den helles over røren. Ha i krydder
og mel og bland godt. Deigen blir ganske tykk, så spe ut med nok
vann til at den lett slipper skjeen uten å være rennende. Legg en
spiseskje røre på midten av krumkakejernet og stek kakene til de er
gyldne. Bruk en krumkakepinne til å gjøre dem kjegleformede.
OBS!
Veganske krumkaker stivner ikke like lett som vanlige og kan bli
fortere myke. Når du har tatt kaken ut av jernet har du litt tid på
deg til å rulle den. Ikke få panikk selv om den er litt myk en
stund etterpå. Når den har avkjølt seg på rist en stund blir den
hard. Legg den så i en tett boks med en gang og ikke la den bli
liggende fremme eller liggende i en pose. Da kan den bli myk igjen.
Oppbevar den i en tett boks frem til den skal spises.
Hei! Fra 1. januar begynner jeg å skrive på kjottfri52.blogspot.com, ville bare si ifra at jeg har linket til bloggen din der. Håper du vil følge meg :)
SvarSlettSå bra!!! Takk takk. Skal linke til deg herfra oxo... Titter innom vettu!! :)
Slett