Nøttekubber med sjokolade

Disse nøttekubbene er kjempe gode og fint snack på en søndagskveld sammen med en kopp te eller et glass rødvin. 
Deilig sunt snacks. Fine gaver også.







Ingredienser: 
  • 100 g kakaomasse 
  • 30 g kakaosmør  
  • 2 ss agavesirup  
  • 2 ss FOS  
  • 1 ts vaniljepulver  
  • En klype naturlig havsalt 
 
  • 1/2 dl pistasjnøtter  
  • 1/2 dl cashewnøtter  
  • 1 dl valnøtter  
  • 2 ss inkabær, finhakket  
  • 2 ss rosiner

Fremgangsmåte:
Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad. Når kakaoen har smeltet helt visper du inn agavesirup, FOS, vaniljepulver og havsalt. Grovhakk nøttene og ha de i en bolle sammen med finhakkede inkabær og  hele rosiner og hell sjokoladen over. Bland sammen og hell massen ca 2-3 cm tykk i en smurt eller plastkledd firkantet form. Sett i fryseren. Når massen er helt stiv kan den tas ut og deles opp i 2-3 cm kubber. (Slik at du får fine firkanter) Oppbevares deretter i kjøleskap til servering.

Alle ingrediensen finner du hos Økosjokolade!

Tips: Om du ikke har kakaomasse eller kakaosmør og ikke er så opptatt av at sjokoladen skal være rå, så kan du bruke ca 130 g mørk vegansk sjokolade i stedet som du smelter med litt havsalt. 

 

Kommentarer

  1. Ser kjempegodt ut! Men hva i all verden er FOS? :P

    SvarSlett
    Svar
    1. FOS er FruktoOligoSakkarider. Et søtt pulver som er mat for mage-tarm bakteriene. Veldig godt i sjokolade og selges som ren helsekost/kosttilskudd. Annet søtt pulver (Sukrin etc.) kan evt. brukes. De fleste helsekostbutikker har FOS.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg