Kardemommesnurrer

Her er en supergod variant av kanellboller/snurrer. Med kardemomme! Nam nam nam. Jeg synes disse er mye bedre enn med kanel. Hvis du fortsatt sverger til de tradisjonelle kanelbollene er det bare å ha i kanel i stedet for kardemomme.
Kardemommesnurrer med glasur!! :o) nam nam

Ingredienser til ca 30 stk:
  • 7 dl mel (vanlig hvetemel, Fibra eller spelt)
  • 4 ss agavesirup
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss vegansk margarin
  • 3 dl havre- eller soyamelk
  • 1/2 pk gjær
  • Vegansk margarin, brunt sukker og kardemomme til fyll

Fremgangsmåte:
Smelt margarinen og ha i melken. Blandingen skal holde fingertemperatur. Bland inn de øvrige ingrediensene i en bolle og hell over melkeblandingen. Kna deigen godt og sett til heving ca 1 time. Kjevle ut en leiv som er avlang og smør på margarinen. Bør holde romtemperatur for å lettere bli smurt på. Strø over godt med brunt sukker (her kan du også bruke Sukrin, Kokosblomstsukker, Sucanat, vanlig sukker e.l.) og kardemomme. Jeg kjøper hel grønn kardemomme på invandreren og tar ut frøene og mortrer de selv. Da får du litt større biter og en kraftigere og bedre smak synes jeg. Rull deigen fra langsiden og del opp i passelig store biter. Legg kardemommesnurrene på en stekeplate med bakepapir og stek i ca 10 minutter eller til de er litt gyldne. Legger du snurrene i hver sin muffinsform er de lettere og servere og ser bedre ut. Server gjerne med melisglasur oppå. Denne lager jeg av 50-50 av Sukrinmelis og vanlig melis pluss litt vann og smør.

Disse snurrene er veldig fine å fryse og varme opp igjen når du får gjester eller bare vil kose deg litt. Jeg har alltid noen i fryseren i tillfelle;)

Kommentarer

Populære innlegg