Forny en kjedelig vegg på 1-2-3

Har du en vegg, en dør, en liten gang eller andre flater du ønsker å fornye, men ikke noe særlig med penger å bruke på prosjektet? Det finnes mange gratis eller rimelige løsninger, så ikke fortvil! Kule idèer koster ikke noen ting, og med litt kreativitet kan du komme veldig langt. Her er noen idèer som jeg har funnet i blader og annet opp gjennom tiden og brukt selv eller hatt som inspirasjon.


Grønt gress: Enten man er veganer eller ei kan man sette pris på en humoristisk og artig vegg som denne! Her har man kjøpt en bit grønt gress fra en byggevarekjede (slikt liksom-gress man får på rull til terrassen) og limt det på veggen. Kua er en plastku kjøpt på en leketøysbutikk. Den er limt fast på gresset som om han står der og beiter! Veldig morsom. Dette bildet får meg alltid til å le. Kult som et blikkfang i en gang eller på barnerommet eller hvor det måtte passe for deg.
Gresset er grønnere på denne siden av veggen;)

Postkortvegg: Denne veggen har jeg laget mange ganger på forskjellige måter. Få tak i morsomme postkort eller bruk bilder du liker og fest de tett i tett på veggen med tackit eller annen tyggegummiliknende oppheng. Hvis postkortene dine er i forskjellige størrelser så gjør det ingenting, bare prøv å henge dem så det ikke blir noe vegg som synes igjennom. Du får som regel gratis postkort på restauranter, butikker, kafèer eller liknende. Man får også kjøpt mye kule kort i bokhandlere, på reise etc. Jeg har samlet i noen år, alt fra kunstkort til gratiskort som reklamerer for kondomer;) Blir en veldig artig mix og jeg bruker de masse til nye prosjekter jeg har. Du kan også samle på julekort du får og bruke dem som juledekorasjon på veggen på kjøkkenet f.eks.!

Denne veggen kommer ikke til kort iallefall;)

Gallerivegg: Her har de malt en vegg i en spenstig farge og festet små spikere i veggen og hengt opp metallklyper. Klypene får du kjøpt på Panduro eller liknende steder for en rimelig penge. Klypene kan brukes til å henge opp bilder, tegninger, postkort etc. Veldig fint på et barnerom der en liten kunstner kan få utfolde seg og ha en egen gallerivegg som kan skifte hele tiden. Veldig morsom på et kjøkken også.

En fin gallerivegg :)

Tavlevegg: Har du en vegg på kjøkkenet eller i gangen som er litt kjedelig? Da kan du male den med tavlemaling og bruke den til huskeliste, oppskrifter etc. Den må være helt slett, altså ingen glassfiberstrie e.l. Maler du under med magnetnaling kan du også henge opp magneter og postkort på veggen. Spør i din lokale malebutikk om de har magnetmaling og tavlemaling. Fenom, matt er en fin tavlemaling. Jeg synes også at mørk grå bli finere enn helt sort. F.eks. N-7500. Eller velg noen kule farger! Det tar litt tid å male denne veggen og magnetmalingen er litt tidkrevende å legg på, men det blir til gjenngjeld utrolig kult!

Større huskelapp får du ikke!! ;)


Kommentarer

Populære innlegg