Sorbetis-kake

Deilig sommerkake!
Dette er en deilig og frisk sommerkake som alle vil elske. Toppen er av frosne frukt og bær, og bør derfor nytes i skyggen og fortæres raskt. Det pleier ikke være noe problem;)

Sorbetis-kake (ca 6-8 personer):

Bunn:
  • 170 g mandler
  • 70 g hasselnøtter
  • 70 g tørkede aprikos
  • 170 g dadler
  • 3 ss ekstra virgin kokosolje

Topp:

  • 3 frosne, godt modne bananer i skiver (lettest å dele de i skiver før de fryses)
  • 3-4 dl frosne bær (f.eks. bringebær som på bildet, eller jordbær, blåbær etc.)
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 ts kanel
  • 2 ss agavesirup

Fremgangsmåte:

Ta frem en springform som er mellom 20 og 24 cm. Smør den med litt kokosolje i bunnen og rundt kantene. Ha mandler og hasselnøtter i en kjøkkenmaskin og kjør til det kleber seg til kantene i bollen. Ha i aprikos og dadler og kjør til en gjevn deig. Ha i kokosoljen og kjør litt til. Klem nøttedeigen i bunnen av formen og få den litt oppover kantene så den holder bedre på sorbeten. Sett i kjøleskap en halv time så den blir kald. Kjør bananer, bær og appelsinjuice i kjøkkenmaskin til det blir helt smooth, men ikke til det begynner å smelte. Her kan det hende du må jobbe litt med å dra sorbeten ned fra kantene i begynnelsen. Ha i vaniljepulveret, kanelen og agaven. Bland dette raskt i kjøkkenmaskinen og hell blandingen over kakebunnen. Dra sorbeten gjevnt utover kaken og sett på fat. Ta forsiktig av kantene på formen og server umiddelbart! Nam nam!

Tips:
I stedet for å bruke bær til sorbeten kan man bruke frosne mangobiter, frosen ananas el. Pynt med friske bær, kiwi eller annen frukt så ser kaken enda bedre ut. Vend gjerne pynten i litt agavesirup før du legger den på. Da glinser den fint og blir ikke så sur. I kaken på bildet har jeg lagt noen skiver med frisk banan oppå kakebunnen før jeg helte sorbeten over. Du kan gjøre det samme med sjokoladebiter, friske bringebær osv. Bruk fantasien!

Kommentarer

Populære innlegg