Bananpannekaker

Verdens beste frokostpannekaker lager du med banan, havregryn og bokhvete.

Små, tykke pannekaker med sirup og friske bær er alltid en suksess på frokostbordet. Disse er glutenfrie og kan lages både med og uten kakaopulver.








OPPSKRIFT
Ca. 6 små pannekaker

1 liten eller ½ stor, moden banan
3 ss havregryn
3 ss bokhvetemel
1 ss FiberFin (kan sløyfes)
1 ss kakaopulver (kan sløyfes)
1 ss agavesirup eller annen sirup
ca. 1 dl plantemelk
½ ts bakepulver
¼ ts vaniljepulver
litt salt
olje til steking

friske bær etter ønske

FREMGANGSMÅTE

Mos bananen i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
Ha litt olje i en panne og stek små, runde pannekaker på medium varme til de er gylne og gjennomstekt.
Server pannekakene med friske bær og lønnesirup. På bildet har jeg brukt blåbær, pasjonsfrukt og frisk mynte, sammen med sirup og sjokoladesaus.


TIPS

Karamellisert pære med ingefær er også veldig godt til disse pannekakene. Skrell og del en pære i tynne skiver. Stek den i pannen med litt olje. Finhakk litt fersk ingefær og ha i. Hell over litt sirup og kanel når pærene har blitt litt gylne og bland godt. Hell blandingen over de varme pannekakene og server dem rykende varme, gjerne sammen med friske blåbær.

(FiberFin gjør pannekakene ekstra grove og fiberrike, men er ikke et must)

Kommentarer

Populære innlegg