Bananpannekaker
Små, tykke pannekaker med sirup og friske bær er alltid en
suksess på frokostbordet. Disse er glutenfrie og kan lages både med og uten kakaopulver.
OPPSKRIFT
Ca. 6 små pannekaker
1 liten eller ½ stor, moden banan
3 ss havregryn
3 ss bokhvetemel
1 ss FiberFin (kan sløyfes)
1 ss kakaopulver (kan sløyfes)
1 ss agavesirup eller annen sirup
ca. 1 dl plantemelk
½ ts bakepulver
¼ ts vaniljepulver
litt salt
olje til steking
friske bær etter ønske
FREMGANGSMÅTE
Mos bananen i en bolle og rør inn resten av ingrediensene.
Ha litt olje i en panne og stek små, runde pannekaker på
medium varme til de er gylne og gjennomstekt.
Server pannekakene med friske bær og lønnesirup. På bildet har jeg brukt blåbær, pasjonsfrukt og frisk mynte,
sammen med sirup og sjokoladesaus.
TIPS
Karamellisert pære med ingefær er også veldig godt til disse
pannekakene. Skrell og del en pære i tynne skiver. Stek den i pannen med litt
olje. Finhakk litt fersk ingefær og ha i. Hell over litt sirup og kanel når
pærene har blitt litt gylne og bland godt. Hell blandingen over de varme
pannekakene og server dem rykende varme, gjerne sammen med friske blåbær.
(FiberFin gjør pannekakene ekstra grove og fiberrike, men er
ikke et must)
Kommentarer
Legg inn en kommentar