Bambus


Bambus er et av verdens mest bærekraftige materiale. Bambus er svært rask i vekst og kan bli opptil 15 meter på 6 måneder og er av de raskest voksende planten vi kjenner til. Bambus inneholder et antibakterielt stoff som beskytter bambusen mot innsekter. Derfor kreves det ikke plantevernmidler, og gjør bambusen 100% organisk.
Bambus sine egenskaper beholdes i tekstil form, selv gjennom flere vask.

Antibakteriell, bambus tekstil er naturlig antibakteriell. Dette bidrar til å redusere bakterier som trives i tekstiler og fører til ubehagelig lukt. 75% av bakterier som setter seg i andre stoffer, dør i kontakt med produkter fremstilt av bambus.

Vann absorberende, bambus kan ta opptil tre ganger sin egen vekt. Dette betyr at i tekstil form vil den trekke fuktighet vekk fra huden slik at den kan fordampe, og du vil ha følelsen av total renhet.

UV beskyttende, tekstiler av bambus er naturlig UV beskyttende og beskytter mot 98% av skadelige UV stråler.

Varmeregulerende egenskaper, bambus tekstil har naturlige varmeregulerende egenskaper. Den føles varmende i kulden og kjølende i varmen.

Bambusprodukter finnes nå i mange butikker, som bl.a. såpe, møbler, sminkekoster, kjøkkenredskaper og utstyr, gulv, hagerelaterte redskaper og møbler, gensere, t-skjorter/topper, sjerf/sjal, undertøy og superundertøy, håndklær, laken/sengesett, tepper, sokker, metervare tekstiler til klær og møbler, garn etc.

Spør etter bambusprodukter der du handler eller se på disse nettsidene for å finne bambustekstiler/klær og andre produkter laget av bambus:

Bamboohome.no
Badaboom.no
Levlogisk.no
Jonette.no
Ecotools.com
Soldag.no


Merker som har bambustøy/tekstiler:

Anouska
Badaboom
Tiljamid

Noa Noa

Kommentarer

Populære innlegg