Vegansk Paella

Her er min oppskrift på vegansk Paella. Den er helt himmelsk og super som familiemiddag eller hvis man har gjester. Veldig lett å lage!

Serveres i pannen, rykende varm!

Paella, 4-5 pers.:
  • 1 aubergine
  • 2 røde paprika
  • 1 boks artisjokkhjerter
  • 2 gule løk
  • 6 hvitløksfedd
  • 1 liten boks kantareller, evt fersk sopp etter ønske
  • 1/2 rød chili u/frø
  • 2 finhakkede vårløk eller 1/2 boks erter
  • 1 liter grønsakskraft
  • Saften av 1 sitron
  • ca. 6 dl ris (gjerne fullkorn eller paellaris)
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts spansk safran eller gurkemeie
  • Salt og pepper etter smak
  • Litt olje til steking

Fremgangsmåte:
Skrell og del auberginen i skiver. Legg de på litt kjøkkenpapir og strø over litt salt så vannet trekkes ut.
Aubergin
Kapp opp paprika og løk i terninger. Finhakk hvitløken, vårløken og chilipepperen. Åpne boksen med kantarell og hell forsiktig ut vannet. Ikke klem. Har du ferdig kraft er dette supert. Paellaen er avhengig av god kraft for å få skikkelig smak. Jeg tok en liter vann og hadde i grønsaksbuljong. Se bildet under.
Gjør oppkapping ferdig før du begynner.
Ha vannet og buljongpulveret i en kjele og kok opp. Ha i ca 1/3 av løken og hvitløken og hele boksen med sopp, samt det røkte paprikakrydderet og safranen/gurkemeie. La den stå å småkoke ca 10 min. Da blir kraften ekstra god.
Kraft.
Mens kraften putrer kapper du opp auberginen i terninger og steker den i en panne sammen med litt av den opphakkede hvitløken og litt salt og pepper.
Auberine ustekt.

Den er ferdig når den har en gyllen og fin farge. Legg den til siden på et fat.
Ferdig stekt.
Bruk en stor panne med høye kanter til paellaen. Man får tak i en spesiell paella panne, men jeg brukte bare min vanlige jernpanne med høye kanter. Funket fint. Ha i litt olje, resten av løken, hvitløken, paprikaen og chilien og stek til det hele mykner, men ikke blir brunt.
Grønsakene.
Ha risen i pannen. (Jeg brukte vanlig fullkornsris som skal koke i ca 40 min). Hell så over kraften med sopp og alt. Rør rask over og la den stå. Ikke rør mer i paellaen, da klumper risen seg.
Alt blandes i pannen.
Etter ca 20 min kan du strø over auberginebitene. Ha evt i mer vann om du bruker en ris som må koke lenge. Paellaen skal koke uten lokk!
Mmmm.... dette lukter godt!
Litt før vannet er kokt bort og paellaen er ferdig deler du artisjokkhjertene i to og fordeler de utover pannen og strør over vårløken eller ertene. Disse skal bare bli varme. Når vannet er fordampet tar du paellaen bort fra varmen og klemmer saften fra en hel sitron over. Ha evt på litt salt og pepper. Serverer den rett fra pannen, rykende varm. Ha gjerne en grønn salat ved siden av og en sangeria. Velbekomme!

Kommentarer

Populære innlegg