Morsdag og Valentines day

















Nå er både morsdag og vaneltines day rett rundt hjørnet og hva er vel koseligere enn å overraske mamma og/eller kjæresten med f.eks. hjemmelaget konfekt. Denne oppskriften er ganske enkel, men krever litt innsats. Du får imidlertid mye igjen for strevet for disse hjertene er knallgode og kommer til å falle i smak hos din kjære. Og gutter, happy wife - happy life! ;)

FYLTE SJOKOLADEHJERTER

Ca. 15 hjerter

Sjokolade:
50 g kakaomasse
25 g kakaosmør
15 g agavesirup
10 g kokosblomstsirup
1/2 ts vaniljepulver
Litt salt

Fyll:
1 ss cashewnøttsmør
3 ss agavesirup
10 pecannøtter
1 ss frysetørket bringebær, finmalt
Litt vaniljepulver
En klype salt
En liten klype malt sort pepper

Pynt/hvit sjokolade:
15 g kakaosmør
4 ts cashewnøttsmør
10 g agavesirup
Litt vaniljepulver

Fremgangsmåte:
Lag sjokolade ved å skånsomt smelte kakao for så å vispe inn resten av ingrediensene. Fyll en dyp hjerteform i silikon halvfull med sjokolade og bruk en skje til å dra sjokoladen opp over kantene så du lager et skall med sjokolade. Sjokoladen kan ikke være for tynn, det må ha tyknet noe. Hvis formen er iskald så går det lettere. Sett formen i fryseren mens du rører sammen fyllet i en bolle. Fyll skallene og hell over resten av sjokoladen for å lukke fyllet inne. Sett tilbake i frysen. Lag pynten ved å smelte kakaosmør og vispe inn resten av ingrediensene. Klem forsiktig hjertene ut av formen når de har stivnet helt, legg dem på et bakepapirkledd fat og hell den smeltede hvite sjokoladen over hjertene i et stripemønster med en teskje eller liknende. Sett fatet i kjøleskapet til pynten har stivnet før du legger bitene på et fat eller i en pose og serverer sjokoladen. Lykke til! <3

Kommentarer

Populære innlegg